A raccoon jelentése

Néha kapunk egy-egy óvatos kérdést a Raccoon Lab nevének eredete,  a raccoon jelentése kapcsán, mások pedig utólag bevallják, hogy rákerestek a raccoon szóra a nevünket hallva. 

Ügyfélközpontú szolgáltatóként mindenben igyekszünk levenni a vállatokról a terhet, ezért ebben is megspóroljuk a rákérdezést és keresgélést, lerántjuk a leplet a raccoon jelentése és a cégnév rejtélyéről :)

A raccoon a mosómedve angol megnevezése, latinul Procyon lotor – de talán nem kell magyaráznunk, miért nem a latin nevet választottuk. Az emlősök (Mammalia) osztályának ragadozók (Carnivora) rendjébe, ezen belül a mosómedvefélék (Procyonidae) családjába tartozó, Amerikából származó mindenevő, amely Európában intenzíven terjeszkedik (pont, ahogy a Raccoon Lab is tervezi!). 

Na de a nélkülözhetetlen, ám kevésbé izgalmas besorolás tisztázása után beszéljünk a saját motivációnkról, miért választottuk a mosómedvét vállalkozásunk egyedi arculati elemének.

Bevalljuk, erős érzelmi szálak kötnek minket a névadó jószághoz, így a raccoon jelentése számunkra jóval több, mint egy random állat a Mi micsoda sorozatból: A csapatból ketten is plüss mosómacival osztották meg ovis korukban az ágyukat és legféltettebb titkaikat.

Ezek a kissé viharvert, de ma is elnyűhetetlen üzlettársak hallhatták első kreatív ötleteinket, stratégiai elképzeléseinket, és tanúi voltak számos felbecsülhetetlen értékű grafikai tervünk elkészülésének…. úgy 30 évvel ezelőtt ;)

A szeretet megmaradt, és időközben rájöttünk, hogy a mosómedvék számos olyan tulajdonsággal bírnak, amik a mi ügynökségünk számára is fontosak: a mosómedve szorgos, kreatív, innovatív, kíváncsi, kitartó, mindig feltalálja magát, továbbá rendkívül jó fej!

Brehm Az állatok világa című művében azt írja: “A raccoon eleven, csinos állat, nagy élénksége és mozgékonysága igen megnyerő. [...] Amint nyomra akad, fülét hegyezi, kémlelődve hátsó lábaira áll s könnyedén és fürgén szökdécsel vagy fut tovább, vagy pedig nem várt ügyességgel kúszik nemcsak a ferdén álló, hanem a függőleges fatörzseken és a vízszintes ágakon is”.

Sőt, olvashatjuk róla, hogy “mozgékony mellső végtagjait rendkívül ügyesen használja”. Lássuk be, ez a képesség az arculattervezés, grafikai tervezés és webfejlesztés terén sem hátrány :)

A raccoon jelentése kapcsán ne zavarjon meg, ha azt találod a mosómedvéről a szakirodalomban, hogy “előszeretettel lopkod”. Ez a kevés olyan tulajdonsága egyike, amiben abszolút NEM hasonlít ránk: a Raccoon Lab magasan képzett, tapasztalt kreatív csapatának szerencsére nincs szüksége arra, hogy másoktól lopjon akár technikai megoldást, akár design ötletet. Bízunk a saját tudásunkban és felkészültségünkben, és ezt megerősítik az ügyfeleink visszajelzései is.
 
A történelmi hűség kedvéért meg kell jegyeznünk, hogy a koncepciónkra a Marvel tette fel a koronát: A Galaxis őrzői közül Rocket Raccoon (magyarul Mordály) egy oltári menő gigamegaszuperhős, büszkék vagyunk arra, hogy azonos rendszertani családba tartozunk.


Ha Neked is kell egy hős, aki végre rendet tesz a galaxi...mármint a vállalkozásod megjelenésében és kommunikációjában, a Raccoon Lab a tökéletes választás :)

 

Raccoon Lab - Minden jog fenntartva 2014 - 2024